Evinizi 2021 Bahar Modasına Hazırlayacak 4 Harika Fikir

Mevsimler doğayı değiştirdiği gibi bizleri de evlerimizde değişiklikler yapmaya yönlendirir. Bu değişimden en kuvvetli etkilenen balkonlarımız ve bahçelerimizin dışında, evlerimizin odalarını da sezonun modasına uygun olarak yeniden dizayn etmek ya da küçük dokunuşlarla değiştirmek, hem bize hem de evlerimize bahar ferahlığını davet etmek için idealdir.

1. Salonunuzda Bahar Çiçeklerine Yer Açın

Baharın gelişini kutlamak için sezonun en trend önerisi, salonunuzda bahar çiçeklerine yer açmak. Odanızın bir köşesine büyük bitkiler yerleştirebilirsiniz. Eğer daha küçük bitkilerden ya da çiçeklerden hoşlanıyorsanız renkli vazolara çiçekler koymayı da tercih edebilirsiniz. Buğday demetleri ya da ahşap objelerle de doğal ve organik olana duyduğumuz ilgiyi doğanın bir temsilcisi olarak evlerinizde yer verebilirsiniz. Eğer bitkilerle uğraşmak istemiyorsanız dekoratif obje olarak çakıl taşları, deniz kabukları ya da kurutulmuş çiçeklerden yaptığınız çerçeveleri de kullanabilirsiniz.

2. Sürdürülebilir Ev, Sürdürülebilir Yaşam

2021’in trendlerini incelerken, günümüzün en büyük tartışma yaratan konularından biri olan sürdürülebilirliğe bakmadan geçmek olmaz. Sürdürülebilirliğin bir trend olmaktan çok bir yaşam biçimi haline geldiği günümüz şartlarında elbette yeşile duyarlı ürünler kullanmak akıllıca olacaktır. GreenGuard sertifikalı Belenco yüzeyler, yaşam alanlarınızda sürdürülebilirlik hedeflerinize ulaşmanıza katkı sağlayacaktır. Granit yüzeylerle karşılaştırıldığında Belenco kuvars yüzeyler hammaddeden üretime her alanda çevreye duyarlıdır. İç mekan hava kalitesini bozacak herhangi bir zararlı gaz salınımı yapmazlar. Dolayısıyla, Belenco’yu gönül rahatlığı ile zeminde duvara, tezgahtan masaya ya da sehpa yüzeylerine kadar evinizin her köşesinde kullanabilirsiniz. Hem çevreci hem de estetik olan Belenco ile sürdürülebilir bir yaşamı standart haline getirebilirsiniz. 

3. Sezonun Yeni Trendi : Yığıntı

Sezonun bir ilginç trendi ise ‘yığıntı’ bulundurmak. Aklınıza itici bir görüntü gelmesin! Orta sehpaları, duvara monte rafları ya da kitaplığınızın bir bölümünü bu trend için ayırabilirsiniz. Orta sehpalarınızda ya da yemek masanızın yüzeyinde tercih edeceğiniz Marquina Lavagna ödüllü tasarımı, anılarınız ya da sergilemek istediğiniz başarılarınızı taşımak için fevkalade bir tercih olacaktır. Bu ‘yığıntı’ için fotoğraf çerçevelerine, bir veya iki bambu dalına ve yine ev dekorasyonlarında sıkça karşımıza çıkan şekilli ya da kokulu mumlara yer verebilirsiniz. Böylece hem trendi hem de baharı yakalayabilirsiniz!

4. Maviliklere Yelken Açın

2021 bahar mevsiminde yaşam alanlarında en çok rastlayacağınız renklerden biri de mavi olacak gibi görünüyor. Bu rengi kendi evinizde de yakalamak hiç zor değil. Maviyi yakalamak için en kolay yol duvarları boyamaktır. Odanızın sadece bir duvarını maviye boyamak bile mekana perspektif katıp, ortaya çıkarmak ya da sergilemek istediğiniz eşyalarınız için harika bir çözüm olacaktır. Evinize mavi bir nefes getirmek için mutlaka duvar boyamaya gerek yok, maviyi mobilyalarınızda da tercih edebilirsiniz. Özellikle de baharı mutfağınıza taşımak istiyorsanız dolap kapaklarını, Fransız kırlarının havasını vermek için, indigo mavisine boyayabilirsiniz. Bu renk, mutfağınıza hem daha yumuşak ve davetkar bir hava katacak hem de doğal güneş ışığıyla estetik bir görünüme kavuşacaktır. Belenco’nun Prestige koleksiyonundan yüzey tasarımı ödüllü rengi Calacatta Veneto , sezonun trend renklerinden olan deniz mavisi dolap kapaklarınıza çok yakışacaktır.

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN