Dekorasyonda Kontrast Renklerin Gücü

Mekan dekorasyonlarında en çok göze çarpan öğeler eşyalardan çok onların rengi ve duvarlardır. Mekanların iç tasarımları yapılırken genel yönelim renklerin uyumununu sağlamaktan yana olsa da bazen renkler arasında kontrast uyumu yakalayarak da oldukça iyi dekorasyon sonuçları elde edilebilir.

Kontrast Renklerin Önemi

Kontrast renkler, yerinde ve doğru kullanıldığında, mekanlarda öne çıkarmak istediğiniz alanları kolayca vurgulamanızı sağlar. Yine de kontrast renk seçiminde uyum da çok önemlidir. Her kontrast renk gereken algıyı oluşturamayabilir. Bu uyum zıtların uyumudur ve mekanlarda yakalamak istediğiniz profesyonel dekorasyon görünümünü pekiştirmek için mükemmel bir araç olacaktır.

Sıcak ve Soğuk Renklerde Uyumu Yakalamak

Soğuk renkler, kontrast uyumu yakalarken dekorasyonda en sık kullanılan renk grubudur. Sıcak ve soğuk renkler arasında yakalayacağınız ahenk, mekanlarda istikrarlı bir güzellik sağlamak için biçilmiş kaftandır. Dekorasyonda sıcak renk denince akla ilk gelen ahşap ve soğuk renklerden olan açık gri tonlarında yüzeyler en güzel sıcak-soğuk kontrast örneklerinden biridir. Bu iki malzemeyi, yaşam alanlarınızın pek çoğunda kolaylıkla kombinleyebilir ve uygulayabilirsiniz. Örneğin, mutfaklarda ahşap mutfak dolapları ile kombinleyebileceğiniz Belenco Loft koleksiyonundan Montana , mutfağınızın büyüklüğünü vurgulayacak ve rahatlık hissi yaratacaktır.

Tamamen Zıt, Büsbütün Uyumlu

Tamamen zıt renkler denince akıllara ilk gelen siyah ve beyazın mutlak karşıtlığından doğan kontrast oluyor. Bu iki renk, tamamen zıt oldukları için dekorasyonlarda göz yormayan kombinler olarak karşımıza çıkıyor ve kolayca kombinlenebiliyor. Tamamen zıt renkler kullanmak için bordo ya da morun gri ile zıtlığına da başvurabilir. Mekanlarınızda zarif ve şık bir hava yakalamak için son örneğimiz derin maviler ile krem rengi tonlarının muhteşem uyumu olacak. Bu iki renk, odada öne çıkarmak istediğiniz herhangi bir özelliği kusursuz bir şekilde sergilemenizi sağlayacaktır. Özellikle banyolarınızda tercih etmek isteyebileceğiniz bu renk uyumunu, Belenco Prestige serisinden Calacatta Verona’yı banyo tezgahınızda kullanarak, mavi tonlarında fayanslarınızla kombinleyerek banyonuzda canlı ve ferah bir hava katabilirsiniz.

Çarpıcı Renklerle Dikkat Çekici Mekanlar

Çarpıcı renklerin beklenmedik biçimlerde bir arada kullanılması göz alışkanlıklarını kırdığı gibi bazen tehlikeli de olabilir. Fakat mekan dekorasyonlarında akılda kalıcılık ve farklılık hedefliyorsanız biraz risk almak iyidir. Tercihinizi dengeli ve sıradan tasarımlardan yana kullanmak istemezseniz zıt denebilecek kadar birbirlerinden farklı renkleri beklenmedik biçimlerde bir araya getirerek cesur mekanlara imza atabilirsiniz. Örneğin, mutfak dolaplarınızda tercih edeceğiniz soft sarı rengini Belenco Essential koleksiyonundan Volcano Black ile taçlandırabilir, kullanacağınız diğer mutfak eşyaları ve dekorasyon öğeleriyle mutfağınızda retro fütüristik esintiler yakalayabilirsiniz.

Yeşilin tonlarında ve koyu gri yüzeyler ile elde edeceğiniz rustik çiftlik mutfağı esintileri de kontrast renklerin ortaya çıkaracağı güçlü bir dekorasyon fikri olabilir. Bu renklere mutfağınızda ya da çeşitli yaşam alanlarınızda hayat vermek, farklı dekorasyon akımlarını uygulamak ve fikirleri güçlendirmek için eşsiz bir yöntem olacaktır.

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN