Belenco, Refik Anadol’un Dijital Heykeli Bosphorous’u 90. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Sergiliyor

İlhamını sanattan, kalitesini teknolojiden alan Belenco, dijital çağın öncü sanatçılarından olan Refik Anadol’un Bosphorous adlı eserini İzmir Enternasyonal Fuarı ve 2021 UCGL Kültür Zirvesi kapsamında sanatseverlerle buluşturuyor.

Modern insanın günlük yaşamında algı sınırlarına giren her türlü veriyi işleyerek hareketli dijital heykeller haline getiren Refik Anadol, Boğaziçi/Bosphorous adlı eserini Marmara Denizi’nin radar görüntülerini bir simülasyona dönüştürüyor ve sekiz dakikalık eşsiz bir veri heykeli ortaya çıkıyor. Kerim Karaoğlu’nun da aynı verilerden yola çıkarak bestelediği müzik eseri, heykele eşlik ediyor ve fuar alanında meraklısı ile buluşuyor.

Yaşamın her alanında, teknoloji, tasarım ve kalite kriterlerinin üzerine kurgulanan bir vizyon anlayışıyla yeni bir yaşam standardı oluşturan Belenco, ürettiği yüzeylerde görsel sanat eserlerinden ilham alıyor. Refik Anadol’un eserlerinde kendi sanat anlayışını ve gelecek vizyonunu gören Belenco, tasarım, kalite ve teknoloji çizgisinde buluşan çağdaş ve dijital sanatın destekçisi olduğunun altını çiziyor.

Bu sene 90.’sı düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde 3-12 Eylül tarihlerinde 2021 UCGL Kültür Zirvesi’nde, Kültürpark‘ta sergilenecek olan bu olağanüstü eser, Belenco sergi alanında ziyaretçilerini bekliyor.

 

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN