Mutfakta Kuvars Tezgah Tercih Etmek İçin 5 Önemli Neden

Son yıllarda adını sıkça duyduğunuz kuvars tezgahların ne gibi tercih sebepleri olduğunu hiç düşündünüz mü? Aklınızdaki sorulara cevap niteliğinde, kuvarsın en önemli 5 özelliğinden bahsedeceğiz…

1. Hijyenin Önemi

2020 yılını geride bırakırken aldığımız en önemli derslerden biri de tabii ki hijyenin önemi konusunda oldu. Özellikle hem yemeklerimizi pişirip hem de yediğimiz mutfaklarımızı mercek altına aldık. Sürekli ve baştan uca bir temizlik olmadan tezgahlarımızın bakteri yuvaları haline geldiğini biliyoruz. Hatta bu yüzden de mutfakta temizlik deyince akla gelen ilk yer tezgahlarımız.

2. Kuvars Tezgahınızı Nasıl Kolayca Temizlersiniz?

Kuvars tezgahları temizlemek için ihtiyacınız olan tek şey nemli pamuklu bir mutfak bezi ve bulaşık sabunudur. Kuvars hem kullanımı kolay hem de eskilerin tabiriyle evladiyeliktir. Diğer bir deyişle, eğer mutfağınızda biraz sakar davranır ve tezgaha çay ya da kahve dökerseniz hiç endişelenmeyin. Kuvarsın gözeneksiz yapısı, sıvı emilimini engelleyecektir. Yüzeye damlayan veya bulaşan artıkları kuruyup kalıcı kire dönüşmeden silerseniz, basit bir temizlik ile yüzeyinizin ilk günkü pırıl pırıl görüntüsünü uzun yıllar koruyabilirsiniz.

3. Granit ve Kuvars Arasındaki Fark

Granit ve mermerden farklı olarak, reçine kullanılarak bir arada tutulan % 90’ın üzerinde doğal kuvars mineralinden üretilen kuvars plakalar, gözeneksizdir. Vakum altında yüksek basınçlı presleme teknolojisi kullanılarak doğal kuvars mineralleri özel polimerlerle bir araya getirilerek granit ve mermer oluşumlarından 6 kat daha dayanıklı plakalara dönüştürülür.

Bunun sağlığınız için anlamı, kuvars tezgahlarda kötü bakteri, küf ve mantar barındırabilecek hiçbir yeri olmamasıdır . Granit ve mermer yüzeyler doğal olarak gözeneklidir ve kullanım ömrü boyunca vernik , cila kullanılarak defalarca kez parlatılmaya ihtiyaç duyarlar. Ancak yine de iyi bir cilalama ile bile granit tamamen gözeneksiz olmayacaktır.

Belenco Kuvars Yüzeyler’in ışıl ışıl görünümü içerdiği kuvarsın doğal parlaklığından gelir.
Parlaklık sağlayıcı hiçbir kimyasal içermezler. Yüzeylerine sonradan cila ya da parlatma yapılmasına gerek yoktur.

4. Kuvarsı Yalnızca Elmas Çizebilir

Evet, yanlış okumadınız. Kuvars, Mohs Sertlik ölçeğine göre elmastan sonra en dayanıklı maddelerden biri. Dolayısıyla, Belenco yüzeyler, çizilme ve darbe dayanımı yüksek yüzeylerdir. Üstelik yıllarca kullanımda bile…Yine de kesme tahtası ve nihale kullanmak yüzeyin ömrünü arttıracaktır. Daha fazla bilgi için Belenco Kullanım, Bakım ve Garanti Rehberine göz atın.

5. Hem Çevre Dostu Hem de Sağlıklı

Sağlığınız için kuvars yüzeyleri seçmenizin bir başka nedeni de çevreci olmasıdır. İnsan sağlığı için zararlı düzeyde herhangi bir gaz salınımı yapmazlar. Granit tezgahlar küçük seviyelerde radon yayarak sağlığınızı ve iç mekan kalitenizi etkilerken, kuvars ve kuvars yüzeyler radyoaktif değildir.

Kuvars sadece bakımı kolay ve hijyenik olmakla kalmaz, aynı zamanda dayanıklı, şık tasarımlı ve uzun ömürlüdür. Şu sıralar bir mutfak tadilatı veya yeni bir tezgah montajı düşünüyorsanız, bakım kolaylığı, hijyen ve sağlık en önemli öncelikleriniz ise, kuvars üstün bir seçim olacaktır.

KATALOĞUMUZU İNCELEYİN